Любопитно

Как най-възрастният човек в Европа пребори коронавируса

Н ай-възрастният човек в Европа, пребори COVID-19. Става дума за френска монахиня, излекувала се само дни преди да навърши 117 години, пише „Би Би Си“.

СЗО отхвърли версията, че COVID-19 е лабораторно създаден

Лусил Рандо, която е приела името сестра Андре през 1944 г., се е разболяла на 16 януари. Тя обаче не е развила никакви симптоми, а пред местни медии заяви, че дори не е разбрала, че носи вируса. 

Сестра Андре се е изолирала от другите обитатели на дома за възрастни хора в Тулон, Южна Франция, но сега се смята, че се е възстановила напълно.

Ангелов: Във фаза 4 ще бъдат ваксинирани хронично болните и над 65-годишните

Монахинята, която е незряща и се придвижва в инвалидна количка, очаква да отпразнува своя рожден ден утре (11 февруари), въпреки че поводът ще бъде отбелязан с по-малка група хора от обикновеното.

Сестра Андре е през 1904 г. Освен че е най-възрастният човек в Европа, тя е и вторият най-възрастен човек в света, според класацията на столетниците на Gerontology Research Group (GRG).

Опасно усложнение при децата след Ковид-19 тревожи експертите

На въпрос на френската телевизия BFM дали се страхува от COVID-19 тя отговаря: „Не, не се страхувах, защото не се страхувам от смъртта. Радвам се да бъда с вас, но бих искала да съм на друго място – да се присъединя към моя по-голям брат и моите баба и дядо“, споделя монахинята.