Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Китайските търговски банки с лек спад на лошите кредити в края на 2020 г.Процентът на лошите кредити на китайските търговски банки леко е спаднал в края на четвъртото тримесечие на 2020 г., показват данни на банковия регулатор от този вторник, предава Радио Китай.

Коефициентът на необслужвани заеми на търговските банки възлиза на 1,84 процента в края на четвъртото тримесечие, което е с 0,12 процентни пункта повече от края на третото.Необслужваните кредити на търговски банки възлизат на 2,7 трилиона юана (418,4 милиарда долара).

Данните също така показват, че общите активи на китайската банкова индустрия са достигнали 319,7 трилиона юана в края на миналата година, което е с 10,1% повече в сравнение със същия период на предходната година.

Съотношението на капиталовата адекватност на заемодателите и коефициентът на покритие на резервите са съответно 14,7% и 184,5%.

Към края на четвъртото тримесечие непогасените заеми за малкия и микробизнес, отпуснати от банковия сектор, възлизат на 42,7 трилиона юана.