Днес

Христо Иванов чака позицията на Слави Трифонов и Манолова за Гешев, преди да се говори за коалиции

Христо Иванов чака позицията на Слави Трифонов и Манолова за Гешев, преди да се говори за коалиции

© Надежда Чипева, Капитал

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов посочи ГЕРБ, ДПС и БСП като трите партии, с които няма как да влезе в коалиция, ако политическата формация успее да влезе в парламента. На въпрос дали има шанс за обединение с партиите на Мая Манолова и Слави Трифонов той посочи няколко задължителни условия.

„Преди всичко трябва да видим дали стоят на нашата позиция по отношение на главния прокурор Иван Гешев“, уточни Иванов пред „Нова телевизия“.

В началото на януари в интервю за „Дневник“ той заяви, че темата за главния прокурор е много важна за „Демократична България“. Политическата сила настоява за смяна на Иван Гешев и създаване на условия в прокуратурата – институционални и персонални, които да не позволяват важни теми да бъдат „замитани под килима“.

Иванов каза още, че други приоритети, с които няма да правят компромиси, са „отвоюването на регулаторите, осигуряването на икономическа свобода, ликвидирането на специализираните бухалки – Специализирания наказателен съд и Специализираната прокуратура, защото това мачка бизнеса“.

По думите му „Демократична България“ има план как за три години държавната тежест да намалее със 70% след въвеждането на чаканото вече с години електронно правителство.