Любопитно

3 наистина оригинални идеи за подарък за всеки повод

К акво ще остане, ако „съблечем“ традиционните подаръци от емоционалниата им опаковка? Вещи, които често просто заемат място у дома, а след няколко години ще се присъединят към тоновете отпадъци, които вече задръстват планетата.

Имаме нужда от нови идеи дори в сферата на празнуването, ако искаме да живеем по-осъзнато в красив и чист свят, ако искаме любими истории за разказване, вместо предмети за показване.

Ето 3 наистина оригинални идеи за подарък, които ще се запомнят:

Гурме-комплект за съвместно готвене

ф

Източник:
iStock/ Getty images/ Freepik

Качествената храна, споделените моменти по приготвянето й, удоволствието от компанията – това прави гурме комплектът наистина желан и оригинален подарък. Не говорим за традиционния шоколад, а за „солени“ комплекти, които може да включват паста, песто и подходящо вино, домашно сладко и ликьор, приготвени от вас или няколко вида френско сирене и малко бурканче лютивка.

Само си представете атмосферата и уюта на кухнята, в която заедно творите кулинарно вълшебство, споделените истории, които после ще разказвате, любовта във въздуха.

Истории за слушане


d

Източник:
Storytel

Да подаряваш книга е красива традиция, която сме длъжни да продължим във времето. И понеже 14 февруари освен Ден на влюбените е и Международен ден за подаряване на книги (International Book Giving Day), следващото ни предложение за подарък е особено подходящо.

Ако искате да зарадвате любим човек, влюбен в книгите, но предпочитате да го направите по нестандартен начин, подарете му абонамент за приложението Storytel, където всеки месец ще може да слуша неограничен брой аудиокниги и да чете колкото поиска електронни книги. А най-хубавото е, че ще може спокойно да съчетае слушането на книги с всякакви други активности, дори с приготвянето на гурме-комплекта или с романтична вечеря за двама!

Можете да подарите и конкретна книга от каталога на Storytel просто като кликнете на „Сподели“ в приложението. Така ще подарите и книга, и възможността за безплатно слушане в следващите 30 дни.

Неочаквана разходка

ф

Източник:
iStock/ Getty images/ Freepik

Организирайте един следобед из уж познатите улици на града, в който живеете, но го посетете заедно като туристи – посетете музеите, снимайте се пред забележителностите, вслушайте се в историите, които сградите имат да ни разкажат.

За повече идеи можете да отворите или да изслушате гид за града си. Със сигурност ще научите нови неща и ще преживеете заедно емоции като за цяла екскурзия. В Storytel например ще откриете „Спомени зад оградата. Непознати софийски истории“ – тази аудиокнига ще ви вдъхнови за една по-различна историческа обиколка на София

И полека-лека неусетно ще се влюбите в преживяването, в споделянето, в историите – онези, които създаваме сами и онези, които слушаме в слушалките си.

<!–

–>