Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Възрастен мъж от Лом получи 1 година условно за домашно насилиеРайонен съд – Лом одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Лом и защитата на подсъдимия С. К. А., за наказание 1 година „Лишаване от свобода“ условно за нанесен побой на жена в условията на домашно насилие.

Подсъдимият С.К.А. – 76 годишен, е с основно образование, вдовец, пенсионер, който живеел на семейна начала с Н. Ц. С., но често злоупотребявал с алкохол и предизвиквал скандали. На 6 януари 2020 г. в Лом, след скандал с възрастната жена, която има и здравословни проблеми, подсъдимият се нахвърлил върху нея със сила, блъснал я и й причинил средна телесна повреда – изкълчване на лява раменна става, което довело до трайно затруднение на движенията на ръката за срок над един месец.Пред съда С. К. А. се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 1 година „Лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок. Съдът възложи възпитателна работа по отношение на условно осъдения С. К. А. на районен инспектор при Районно управление – Лом.

Подсъдимият С. К. А. трябва и да заплати по сметка на ОД на МВР – Монтана, направените по делото 201,30 лева разноски за съдебно-медицинска експертиза. На пострадалата от домашното насилие жена, която в края на 2020 г. е настанена в Дом за възрастни хора, ще бъде съобщено за одобреното от съда споразумение, с указание, че може да предяви срещу С. К. А. граждански иск за неимуществени вреди пред гражданския съд.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.