Любопитно

Доган: От гледна точка на Съдбата, няма нужда да се връщам в политиката

В открито обръщение към структурите на ДПС почетният председател д-р Ахмед Доган заявява, че няма нужда да се връща в политиката. Обръщението, разпространено от пресцентъра на ДПС, е по повод номинацията от структурите на партията в Кърджали за предстоящите парламентарни избори, предаде БТА.

„Преди всичко искам да изразя благодарността си към всички, които желаят поне виртуално да се върна в политиката. Честно казано, номинацията на „А. Доган“ ме изненада, защото всички знаете, че вече девета година не се занимавам с политическа дейност. Но признавам, получих и кефлийско настроение за добре свършена работа, за което също ви благодаря“, се посочва в обръщението.

В текста се изтъква, че ДПС се превърнала в значима политическа формация, по която почти всички „новопръкнали се“ партии и коалиции задължително се позиционират и  търсят ценностна идентичност спрямо ценностите на движението.

„Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство, но този политически статус си има и цена и тя трябва да се заплати. Разбирам, че включването на „А. Доган“ в номинациите дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително „зарежда“ емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС, защото „образа на А. Доган“ целенасочено беше сатанизиран през целия период на прехода. И в този контекст върши работа и на свои, и на чужди“, посочва почетният председател в обръщението си.

„От гледна точка на Съдбата, няма нужда „А. Доган“ да се връща в политиката. Най-значимото ми творение в живота е „Движението за права и свободи“, което Ви принадлежи във времето. Ако искате да ме зарадвате, покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори“, заявява още Доган в открито обръщение към структурите на ДПС.

Христо Иванов не беше допуснат до брега на имот, свързан с Доган

Трети пореден „фестивал“ под резиденцията на Доган

„Доган сарай бийч фестивал“ се провежда в „Росенец“

Махнаха оградите, които спираха достъпа до плажа в парк „Росенец“