Днес

Кратки новини: Всяка нощ до 200 мигранти опитвали да минат границата

Кратки новини: Всяка нощ до 200 мигранти опитвали да минат границата

© Юлия Лазарова

p:first-of-type::first-letter { float: none; font-size: 17px; line-height: 1.42em; padding: 0; } ]]> Кратки новини е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

Депутатите отхвърлиха текста на кабинета за концесии в отбранатаУправляващите от ГЕРБ се отказаха от намерението си да въведат концесии в отбраната и дори записаха изричен текст, че такива няма да се възлагат. Това стана с одобрени на второ четене промени в Закона на концесиите. В проекта, внесен от Министерския съвет, беше записано, че на концесия може да се отдават доставките на оборудване и строителството за военни цели.

Всяка нощ до 200 мигранти опитвали да влязат нелегално в България

„Няма нощ, в която между 80 и 200 нелегални мигранти да не бъдат възпирани да влязат в България по нелегален път“, съобщи премиерът Бойко Борисов при поредна инспекция на пътни отсечки. „Има КПП-та, където всеки, който бяга от война, може да влезе в България. Но нелегално не е възможно“, добави той и подчелрта, че българските граничари се справят прекрасно с миграционната вълна, която продължава.

Павел Савов замести Валентин Николов като депутат

Павел Савов положи клетва като народен представител от ГЕРБ на мястото на Валентин Николов, който ще се включи в конкурса за ново ръководство на Българския енергиен холдинг. Савов е избран с листата на ГЕРБ в София.

ДЗИ придобива NN Group

„ДЗИ Животозастраховане“, част от белгийската „KBC груп“, ще придобие бизнеса в България на базираната в Нидерландия NN Group, съобщава купувачът. Сделката за „NN България“ подлежи на регулаторно одобрение. Тя позволява на „КВС груп“, която притежава ОББ, ДЗИ, „ОББ Интерлийз“ и други дъщерни дружества, да разшири още повече портфолиото от банково-застрахователни продукти, посочват от групата. „NN България“ действа от 2001 г. Тя има 138 служители и над 400 хил. физически лица клиенти и 400 корпоративни дружества, както и управлява приблизително 1 млрд. евро активи. „КВС груп“ присъства в българския финансов сектор от 2007 г.

Част от Околовръстното шосе на София е затворено за ремонт

От днес се затваря част от Северната дъга на Околовръстния път в София заради ремонт. Дължината на отсечката е близо 6 километра и половина. Ремонтът започва първо в отсечката между кръстовищата за Световрачене и Локорско. От 19 февруари ще започнат и ремонтните работи в 2.8 км участък от кръстовището за Чепинци до връзката за яз. „Чепинци“. По време на ремонтните дейности двата участъка ще бъдат изцяло затворени за движение. Трафикът ще преминава по обходен маршрут през Чепинци, Негован и Световрачене.