Политика

Обвиниха шофьора на падналата в река кола за смъртта на спътника муСофийска градска прокуратура днес привлече в качеството на обвиняем И. К., на 27 години, за извършено престъпление по чл. 343 ал.3 пр.4 и пр. 5 буква Б във вр. с чл. 342 ал.1 пр. 3 от НК., съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

На 11.02.2021 г., около 03,00 часа, И. К. при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка Фолксваген пасат, докато се е движел по бул. Ботевградско шосе посока ул. Челопеченско шосе, в района на моста над река Искър, е нарушил правилата за движение по пътищата, в следствие на което е изгубил контрол над автомобила и е паднал в реката. При удара е починал, намиращия се на предна дясна седалка пътник – К.П., на 46 години.И.К. е избягал от местопроизшествието, но след издирване е бил открит от органите на реда.

Водачът И.К. е управлявал превозното средство без да има необходимата правоспособност, след като е бил осъждан условно на шест месеца лишаване от свобода за управление на МПС, след употреба на алкохол и му е било отнето свидетелството за правоуправление.

И.К. е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление. Предстои внасяне в съда на искане за определяне на най – тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава с назначаване на експертизи и разпит на свидетели.