Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Обрат по делото за блудство с 5 деца в ЦаричиноОбрат в показанията на обвинения в блудство с пет деца Ерик Жего и един от главните свидетели – Гинка Кирчева, белязаха поредното заседание по делото срещу французина днес, предава БНТ

63-годишният Жего застана миналия септември на подсъдимата скамейка за многократни блудства с пет малолетни момичета и създаване на порнографски материали. Престъпленията са извършени в началото на 2020 г., в наетата от френския пенсионер къща в балчишкото село Царичино.Докато тече делото Жего пребивава във Варненския затвор.

В поредното заседание на Добричкия окръжен съд бяха изслушани двама свидетели. Гинка Кирчева, която живяла на съпружески начала с чичото на децата Найден, е дала показания като пряк свидетел на случващото се в досъдебното производство.

Днес обаче тя отрече част от тях. По искане на прокурора, съдът допусна да бъдат прочетени декларираните от нея обстоятелства по време на разследването и бяха установени съществени противоречия между показанията от досъдебното производство и казаното днес в зала. След изтъкване на този факт, свидетелката отказа да дава повече показания.

Ирена Димитрова, социален работник в Службата за закрила на детето в Балчик, заяви, че в разговор с момичетата, те споделили, че Ерик Жего ги е снимал и опипвал.

Обвиняемият заяви, че никога не е канил у дома си деца, а Гинка е била тази, която ги водела и насърчавала да им прави снимки срещу заплащане, след което вземала парите за себе си, но отрече да са били напълно голи.

„Смятам, че съм попаднал в капан“, каза французинът, който настоява, че никога не е опипвал децата, а обвинението срещу него е въпрос на заговор от страна на роднините. В досъдебното производство обаче той заявява, че децата знаели, че ги снима докато се къпят в банята му, дори го подканвали за това.

В края на заседанието съдът разпореди повторна психиатрична и психологическа експертиза, която да покаже дали обвиняемият осъзнава действията си и може ли да участва в правни процедури. Съдът изпраща запитване до френските власти за криминални прояви на Ерик Жего.

Следващото заседание по делото е насрочено за 22 април.