Днес

Христо Иванов: Борисов да си спомни предизборните си обещания за заменките

Съпредседателят на „Демократична България“ и лидер на „Да, България“ Христо Иванов призова ГЕРБ и лидера на партията Бойко Борисов да изпълнят предизборните си обещания от 2009г. и да намерят трайно решение на проблема със заменките и да направят така, че да има наказани за скандалните заменки.

Той се включи на живо във „Фейсбук“ от плажа на Камчия, за да подкрепи участниците във вчерашния протест за опазване на Камчийски пясъци. Иванов припомни важните моменти от историята на това място – промяната на статута на дюните в пасища, заличаването на защитената местност „Камчийски пясъци“, заменките с цени от 18 стотинки и 9 лева на квадратен метър за фирми с неизвестни собственици.

Той обяви, че опазването на Черноморието и развитието на туризъм, опазващ средата и разчитащ на по-високо качество на живот, е приоритет за „Демократична България“ и обединението ще работи след изборите за тази цел с природозащитните експерти от „Зелени закони“, открили подмяната на заповедта със скандално отпадналите забрани за строеж на Камчийски пясъци.