Днес

"Виваком" придобива един от големите локални доставчици на телевизия и интернет в София

"Виваком" придобива един от големите локални доставчици на телевизия и интернет в София

© Цветелина Белутова, Капитал

Виваком“ обяви, че ще придобие 100% от капитала на Net1 и ComNet Sofia, съобщиха от пресцентъра на мобилния оператор. Предстои сделката да бъде одобрена от всички регулаторни органи, като се очаква да бъде завършена тази година.

„Net1 е сред водещите локални оператори в София с 13- годишен опит в предоставянето на интернет и телевизия за домашни потребители, както и в разработването на интегрирани телеком решения за бизнес клиенти, с гарантирани параметри и ниво на техническо обслужване, телефония, IT поддръжка, видеонаблюдение за бизнеса“, уточняват от „Виваком“.

Comnet Sofia е доставчик на интернет и телевизия от ново поколение със собствена оптична мрежа от типа Fiber-to-The-Building (FTTB).

„Виваком“ е собственост на международния консорциум „Юнайтед груп“, който през януари придоби едноличен контрол върху „Нова броудкастинг груп“ и контролираните от нея компании – „Нет инфо“ „Дарик нюз“, „Ви бокс“, „Елит медиа България“, „Радио Веселина“ „Радио Експрес“, „Витоша ФМ“, „Агенция Витоша“ и „Агенция Атлантик“. А това веднага доведе и до промени в ръководството на новините на „Нова телевизия“.

„Юнайтед груп“ вече има и подписано споразумение и за придобиването на „Вестник Телеграф“ ЕООД, издател на няколко вестника и издания, свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски.