Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Довършването на ямболската болница, започната през 1979 г., ще се поднови до дни

Бойко Борисов и кметът на Ямбол Валентин Ревански

© Правителствена информационна пресслужба

Бойко Борисов и кметът на Ямбол Валентин Ревански

Строителните дейности по доизграждането на новата болница в Ямбол ще започнат до няколко дни, а премиерът Бойко Борисов се е ангажирал след завършването на обекта правителството да отпусне средства и за ново оборудване на болничния комплекс. Това съобщи правителствената пресслужба след днешното посещение на министър-председателя в града.

От години болницата в Ямбол се помещава в бараки. Строителството на болница в града е започнало през 1979 г. и е стигнало до груб строеж.

През ноември 2020 г. правителството е превело първия транш от общо 27 млн. лв., което преди евроизборите през 2019 г. обеща за довършването на обекта. От сайта на лечебното заведение се вижда, че вече е проведена обществената поръчка за избор на изпълнител и това е несебърската строителна компания „Тодоров и син 99“. Тя трябва да довърши сградата за 12 месеца.

При посещението на Борисов в Ямбол днес беше съобщено, че пред пускане е пречиствателната станция за отпадни води в града, изградена с еврофинансиране на стойност 29 млн. лв. В момента се правят проби и настройки на съоръженията.

Тези дни Ямбол получи от изпълнителната власт общо 7.34 млн. лв. Средствата ще се използват за капиталов ремонт на спортна зала „Диана“, за поправката на част от тротоарните настилки в града, както и за ремонтиране и реконструкция на улицата от бензиностанция „Шел“ до улица „Атанас Кратунов“ в жилищен комплекс „Златен
рог“, включващ и изграждането на велоалея и тротоари, съобщи правителствената пресслужба.