България

Бойко Борисов нареди: Отваряте ресторантите на 1 март

Отваряте ресторантите на 1 март, нареди премиерът Бойко Борисов при посещение на болницата в Исперих. Той се аргументира с отличните за Европа нива на заболяемост от COVID-19, които се наблюдават у нас.

„Благодаря за голямата работа, която вършите. До 28 февруари ще получите парите за първа линия и увеличението на заплатите“, каза премиерът, който е придружаван от проф. Костадин Ангелов, здравен министър.

„От утре пускаме в малките населени места учениците от всички паралелки. На 1 март задължително отварят ресторантите“, каза премиерът.

Той поздрави лично д-р Заргар, който му благодари за получаването на българско гражданство, като поясни, че за него това е чест и отговорност. Премиерът на свой ред напомни, че сега купуват 400 нови линейки.

Кметът пък се похвали, че са ремонтирали няколко улици в града, а последното е 5 км. от Околовръстното.

„Няма значение от коя парти. Тука кметът не е наш, каза Борисов, визирайки това, че помагат на общините независимо от коя парти е градоначалникът. „Затова казахме малките населени места, че хората да се чувстват като в големите – детски градини и училища“, продължи Борисов, а кметът поясни, че в Исперих много сгради са санирани.