Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Варненци посрещнаха Борисов с въпроси за Мата Хари и викове "Оставка"

Варненци посрещнаха Борисов с въпроси за Мата Хари и викове "Оставка"

© Правителствена информационна пресслужба

Парите къде скри? Мата Хари коя е? Иди да видиш тръбата, фекалното езеро и кокошкарника на Марешки – с тези думи посрещнаха днес премиера Бойко Борисов жители на Варна, се вижда от видеа, разпространявани във Фейсбук от „Демократична България“ и участници в протеста.

Визитата във Варна беше част от днешната обиколка на премиера в Североизточна България. Той посети новия варненски храм „Свети Прокопий Варненски“, чието строителство беше довършено с 1 млн. лв. субсидия от правителството. В знак на благодарност премиерът беше награден от Варненския митрополит Йоан с най-високата награда на епархията – ордена Св. Андрей Първозвани. Това се разбра от видео, излъчвано от екипа на премиера в профила му във „Фейсбук“.

Граждани обаче заснеха ставащото извън храма, където се бяха събрали зад оградата му.

Въпросите на варненци са свързани със снимките от спалнята на премиера, за които самият той обясни, че са снимани от негова гостенка, описана от него като Мата Хари, която обаче прокуратурата не успя да идентифицира. Другите въпроси са за спуканата фекална тръба във Варненското езеро, чиято авария беше прикривана с години, както и за строежа в Морската градина на лидера на „Воля“ Веселин Марешки.

От видеата се вижда, че Борисов не се приближава към протестиращите, а след церемонията в църквата е изведен през задния вход от охраната.