Любопитно

Путин: Навални използва Запада, за да се опита да "възпира" Русия

Р уският президент Владимир Путин в разпространено днес интервю обвини Запада, че използва хвърления в затвора опозиционер Алексей Навални в рамките на „политиката си за възпиране“ на Русия, предаде Франс прес, цитирано от БТА.

DW: Коронавирус в Русия: големият блъф?

„Нашите опоненти или потенциални съперници… винаги са разчитали на амбициозни, жадни за власт хора, винаги са ги използвали“, каза президентът в интервю за руски медии, дадено в сряда, но разпространено тази сутрин от обществения канал „Россия 24“.

Споменавайки неотдавнашните демонстрации, последвали завръщането и хвърлянето в затвора на Алексей Навални, Путин отбеляза, че те също са били подхранвани от чужбина на фона на пандемията на коронавируса.

Русия е готова да прекъсне отношенията с ЕС

Те използват тази фигура (Навални) точно сега, във време, когато всички страни по света, включително и нашата, изпитват изтощение, разочарование и недоволство заради условията, в които живеят хората, от нивото на техните доходи, каза руският президент.

Възможен ли е военен сблъсък между НАТО и Русия в Черно море

Според Владимир Путин многобройните успехи на Русия, в отбранителен план, но и в управлението на пандемията от коронавируса и създаването на ваксината „Спутник V“, „започват да дразнят“ съперниците на Москва.

„Колкото по-силни ставаме, толкова повече тази политика на възпиране се засилва“, допълни руският президент.