Днес

Според Радев съчувствието на Борисов е театър за наивници

Румен Радев

© Юлия Лазарова

Румен Радев

Като театър за наивници определи президентът Румен Радев призива на премиера Бойко Борисов от вчера децата на политиците да не бъдат замесвани в политическите борби.

Борисов вчера призова децата на политиците да бъдат оставени на мира след като пред дома му в Банкя се състоя протест и внуците му се уплашили и разшири темата като изказа съчувствие и към непълнолетния син на президента Румен Радев, замесен в участие в скандал чрез медийни публикации в началото на седмицата.

„Аз мисля, че това е театър за наивници. Знам много добре откъде идват атаките към мен и към моето семейство. Но, да, категорично не приемам да се намесват семействата и да бъдат преследвани в тази битка, която се води. Но знаете, че протестите на българите са закономерен резултат от политиката и действията на министър-председателя. Българите от месеци протестират под прозорците на Министерския съвет, но там няма никого“, каза Радев пред журналисти в Плевен, цитиран от БНР.

Президентът използва днешния празник Трифон Зарезан и сравни политиката с лозе. „Лозето не ще молитва, иска мотика. Така и с българската политика. Трябва умно за зарежем „българското лозе“, така че да дадем шанс на най-добрите филизи, а да изрежем излишните, ако искаме да има плод. По отношение на всички тези коалиции, които текат в момента – трябва да мислим кой ще бъде най-добрият купаж, за да даде добър резултат“, коментира Радев, цитиран от Нова тв.

По думите на държавния глава засега се очертава само кампания на компромати, което не е добре.

В отговор на друг въпрос за подкрепата на държавата към бизнеса той подчерта, че „огромните пари, които се раздават по телевизора, не стигат до нуждаещите се“. .