Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Христо Иванов пита Нинова подкрепя ли смяната на съдебния съвет и главния прокурор

Христо Иванов

© Велко Ангелов

Христо Иванов

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов отправи публично въпрос към лидера на БСП Корнелия Нинова дали в приоритетите на партията й е прекратяването на мандата на Иван Гешев като главен прокурор и разпускане на сегашния Висш съдебен съвет.

„Общата риторика, че ще борим олигархията, е лесна, но това е ключов въпрос и вододел“, каза Иванов в интервю за БНР. Той беше помолен да коментира възможностите за общи действия между „Демократична България“ и БСП след като преди ден Нинова обяви сътрудничество между двете формации, а коалицията отрече.

„Нито публична, нито друга среща сме имали“ каза днес Иванов и обясни това с нежеланието на „Демократична България“ да участва в „пиар акции и шумиха“.

„С БСП имаме дълбоки, непримирими различия, самата Нинова върна Тодор Живков като символ на тази партия. Но ако наистина са готови да направим конституционни промени, за да прекратим мандата на Гешев, можем да гласуваме с тях“, каза той.

В отговор на въпрос дали съдебната реформа е единственият фокус на „Демократична България“ Иванов отговори, че това е централен въпрос, защото от това дали в България има законност зависи и това дали страната ще успее да привлече ключови стратегически инвеститори, какъвто е например „Гугъл“, предпочел Гърция, какво ще е качеството на работните места и нивото на доходите. Той добави, че „Демократична България“ има конкретен план за въвеждане на електронно управление за три години, с което административната тежест ще намалее със 70% и ще има по-малко „мотане, унижения, натиск от администрацията“.


Христо Иванов,

Съпредседател на „Демократична България“

Иванов обвини управляващите, че умишлено не провеждат информационна кампания за безопасни избори, не са обявили здравен протокол, не се ваксинират участниците в избирателните комисии. Целта е да се насажда страх от заразяване в изборния процес, за да постигнат ниска избирателна активност., смята политикът. По думите му „Демократична България“ има сведения, че купуването на гласове вече е започнало, а при ниска активност на избирателите тежестта на тези 300-400 хил. гласа ще нарасне. Освен за ДПС и ГЕРБ били купувани гласове и в полза на ВМРО, за да се запази формулата на досегашното управление. „Борисов, Пеевски и Доган управляват чрез страх“, заяви Иванов.

България трябва да бъде поставена под карантина от ГЕРБ, ДПС и патриотичните парчетии, защото са носители на корупционния вирус, добави той..