Любопитно

АОБР проведе срещи с ДПС и БСП

С наближаването на изборите работодателски организации и партии седнаха на една маса. Целта е да очертаят съвместни приоритети за развитието на бизнеса у нас, предаде NOVA.

След срещата на работодателите и ДПС стана ясно, че съвпадения има. Стремежът – бизнесът, а не политиците да задават посоката, за да има тласък на икономиката.

„Да бъдем малко по-активни в диалога и координирането на съвместни действия, законодателни инициативи, които биха подкрепили средата – бизнес средата“, каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

„За да се постигне ускореното икономическо развитие в страната с конкретни мерки, има и една задължителна предпоставка – възстановяване на нормалността в политиката. Възстановяване на демокрацията, за да възстановим държавността“, обясни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Крайно време е и управляващи – бъдещи, и опозиция – бъдеща, да седнат на една маса и да формулират няколкото неща, които трябва да следваме, не един мандат, а няколко мандата, за да имаме успех“, каза зам.-председателят на АИКБ Кънчо Стойчев.

След срещата с ДПС последва и разговор с БСП,

на който пак излезе на дневен ред намаляване на административната тежест, по-добра среда за малък и среден бизнес. Работодателите целят ръст на икономиката с минимум 6%.

„Поемаме сериозен ангажимент за едно трайно законодателство, без лобистки интереси в него и с оценка на въздействието във всеки един закон в бъдещото Народно събрание“, посочи председателят на БСП Корнелия Нинова.