Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Биткойн достигна нов рекорд и приближи границата от $ 50 000 в неделя

Биткойн достигна нов рекорд и доближи границата от $ 50 000 в неделя, надграждайки рекордното си рали, тъй като Уолстрийт и Мейн Стрийт все повече приемат най-голямата криптовалута в света.

Биткойнът наскоро достигна 48 700 долара, което е повече от 3% ръст. Той се търгуваше до $ 49,714 по-рано в неделя.

След дълго избягване от традиционните финансови компании, Биткойн и други виртуални валути изглежда все по-често навлизат в масовия поток като средство за рутинно плащане.

BNY Mellon (NYSE: BK) заяви миналата седмица, че е сформирала ново звено, което да помогне на клиентите да държат, прехвърлят и издават цифрови активи, само дни след като Tesla Inc. на Илон Мъск (NASDAQ: TSLA) разкри, че е купил криптовалута на стойност 1,5 млрд. долара и скоро ще я приеме като начин на плащане за автомобилите му.

В петък канадската комисия по ценни книжа в Онтарио одобри старта на Purpose Bitcoin ETF, се казва в изявление на базираната в Торонто компания за управление на активи Purpose Investments Inc. OSC потвърди, че е изчистил старта на първия в света Биткойн-търгуван фонд, в отделно изявление пред Ройтерс.

Институционалната и корпоративната Америка показват, че това движение няма да изчезне скоро“, каза Едуард Моя, старши пазарен стратег в OANDA. „Все още има редица големи инвестиции, които ще се включат.

Кметът Франсис Суарес от Маями също заяви в петък, че Флорида се стреми да възприеме Биткойн в своите операции, ход, който може да донесе дивиденти по отношение на привличането на технологични компании.

През януари BlackRock Inc (NYSE: BLK), най-големият мениджър на активи в света, добави Биткойн като допустима инвестиция към два фонда.

Плановете на гигантската компания за кредитни карти – Mastercard (NYSE: MA) да предлагат подкрепа за някои криптовалути също засилиха амбициите на Биткойн към основното финансиране, въпреки че много банки остават неохотни да се ангажират с него.