Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

В тези области на България днес ще е опасно студено

Ж ълт код за ниски температури е в сила за 9 области на страната за 15 февруари, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението за ниски температури е в сила за областите София град и област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. В тези области времето ще бъде студено, с отрицателни средноденонощни температури.

Зимата се завърна, какво е състоянието на пътищата

В София тази сутрин беше минус 15 градуса, в Пазарджик – минус 14, в Драгоман, Чирпан и Благоевград – минус 13, в Кюстендил – минус 10 градуса, а в Трън – близо минус 26.

Иначе днес облачността над страната ще бъде променлива, над много райони намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 0° и 5°, в София – минус 1°- 0°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 1° и 3°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Внимание, опасно студено време

Над планините облачността ще е променлива, над масивите от Югозападна България по-често значителна, на отделни места ще превалява сняг. Ще духа умерен и силен северен вятър, по най-високите части от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 8°, на 2000 метра – минус 16°.