Днес

Гриша Ганчев: С Инджов прекратяваме дейността си в ЦСКА

Гриша Ганчев: С Инджов прекратяваме дейността си в ЦСКА

© LAP.BG

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев е обявил, че заедно със съдружника му Юлиян Инджов се оттеглят от клуба. Думите му идват часове след недоволство, изразено от една от фенските организации, във връзка с подготвяната продажба на голмайстора Али Соу в Русия.

„Благодаря на цялата армейска общественост, че беше съпричастна с нашето дело. За всичката им любов към отбора. Искам да кажа от мое име и името на моя съдружник Инджов, че ние прекратяваме дейността си в ЦСКА. Желаем успехи на отбора – титла, купа на България и купа от Шампионска лига“, каза Ганчев, цитиран от „Топспорт“.

„Нямаме проблем. Оставяме отбор с 10-12 милиона напред от такъв, който имаше над 40 милиона задължения. Сега наред са феновете“, пък е цитиран той от „24 часа“.

В официалния сайт на клуба информация до момента няма.

В социалните мрежи запалянковците се разединиха по темата за евентуалната раздяла със Соу. Твърденията са, че ЦСКА ще получи 4 млн. евро за голмайстора си от „Ростов“, като ще запази и 15% от следващ трансфер на гамбиеца.

„Докога вместо да надграждаме през зимата ще продаваме и градим отново напролет, когато е същинската борба на всички фронтове у нас? Политиката на клуба умишлено ли е от типа „бит пазар“ или просто някак си винаги така се получава всяка зима и лято“, са част от въпросите, които от фенската организация „Офендърс“ задават към Ганчев.

„Ще завършим, припомняйки за пореден път, че ЦСКА трябва да е в борбата за всички възможни трофеи от първия до последния кръг, а не импровизирана сергия за футболисти“, добавят запалянковците.

Наскоро ЦСКА прати младия Валентин Антов в „Болоня“, а Юнус Санкаре премина в „Панатинайкос“. Успоредно с това червените взеха трима футболисти в предни позиции.

Преди дни Ганчев присъства на приятелска среща на "Българска армия"

© LAP.BG

Преди дни Ганчев присъства на приятелска среща на „Българска армия“

До момента нищо не показваше, че Ганчев е готов да се оттегли, особено във вероятно най-силния сезон на отбора, който игра в групите на Лига Европа и отчете значителни приходи от УЕФА и от трансфери. Самият Ганчев преди дни присъства на приятелска среща.

Бизнесменът дойде на „Българска армия“ през 2015 г. в последния сезон преди фалита на „ПФК ЦСКА АД“, когато отборът играеше във В група. Тогава съставът влезе в историята със спечелването на Купата на България.

След това след сложни юридически ходове Ганчев и Инджов създадоха дружеството „ЦСКА-София“, а отборът беше допуснат в новосъздадената Първа лига. Сред голямо напрежение клубът придоби активите на фалиралото дружество срещу 8 млн. лева, по-голямата част от които отидоха за погасяване на задължения към държавата.

Ганчев неколкократно заяви и желание да модернизира стадиона и тренировъчната база, за които клубът подписа договор с министерството на спорта. Преди кметските избори на скорост беше задействана процедурата, но остана създаване на съвместно дружество с държавата, което обаче до момента не е станало. В него министерството трябва да се включи със стадиона, а ЦСКА – с 23 млн. лева. Твърденията на собственика на ЦСКА бяха, че средствата ще дойдат от клуба и от датска компания.

В последните години привърженици често изразяват недоволство, свързано с изказване на Ганчев, че „Лудогорец“ е сигурен шампион с „капарирана титла“, а останалите само „си играйкат“.