Политика

За 45 дни: 7 нови проекта, инвестиции за 176 млн. леваОт началото на тази година министърът на икономиката Лъчезар Борисов е подписал седем сертификата за инвестиции за проекти на стойност над 176 млн. лв. С тях ще бъдат разкрити 514 нови работни места, а държавата ще им окаже подкрепа, съобщиха от икономическото министерство.И седемте проекта са извън столицата, като три от тях се осъществяват във високотехнологични производства и услуги. Инвестициите са в диапазона от 4 млн. до 66 млн. лева.

През настоящата година продължава положителната тенденция страната ни да се утвърждава като все по-атрактивна инвестиционна дестинация въпреки пандемията, коментира министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Според него до края на март може да се очаква сертифицирането на проекти за близо 600 млн. лв.

За миналата година проекти, които са получили сертификат, са на стойност над 1 милиард лева, което е рекорд за последните 6 години. С тях ще бъдат разкрити 4351 нови работни места.

Основната част от проектите са извън София, като има и такива за разширение на съществуващи производства и услуги. (24часа)