Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Коронавирусът по света: Във Великобритания от днес работят "карантинните хотели"

Перуанският външен министър Елизабет Астете обяви оставката си, след като призна, че е допуснала голяма грешка, като се е ваксинирала срещу COVID-19 още през януари, преди приоритетните групи от населението, предаде „Франс прес“.

Астете е вторият министър, който напуска правителството заради скандал, свързан с ваксинацията, след като това направи шефката на здравното ведомство.

Скандалът избухна в четвъртък, след като перуански вестник разкри, че бившият президент Мартин Вискара (2018-2020 г.) е бил ваксиниран срещу коронавируса през октомври миналата година, няколко седмици преди да разпусне парламента.

Бившият държавен глава, който ще се бори за депутатско място на изборите на 11 април, се защити, обяснявайки, че е бил доброволец при клиничното изпитване на ваксината на компания Синофарм“ като хиляди други перуанци. Университетът, извършващ изпитването, обаче отрече твърденията му.
Разкритието предизвика възмущение, вследствие на което в петък оставка подаде министърката на здравеопазването Пилар Масети.