Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Съдят мъж, опитал да подкупи катаджии с 10 леваОкръжна прокуратура – Враца е внесла в съда обвинителен акт срещу Н.С. (на 63 години) за извършено от него престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Обвиняемият Н.С. е правоспособен водач на МПС. Няколкократно е санкциониран за допуснати нарушения на Закона за движението по пътищата.Сутринта на 20 януари 2021 г. пенсионерът потеглил от с. Лесура за гр. Криводол с автомобила си м. „Мерцедес“. Заедно с него в колата пътувал и негов познат.

Стигайки града, на кръстовището на ул. „Освобождение“ и ул. „Комсомолска“, превозното му средство било спряно за проверка. Служители в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Враца, осъществяващи контрол на автомобилното движение, забелязали, че водачът е без поставен обезопасителен колан. На Н.С. била обяснена причината за спиране, след което той бил информиран за съставяне на акт за установяване на административно нарушение. Докато автоконтрольорът извършвал проверка в електронната система за водача, Н.С. пуснал през отворената врата на служебния полицейски автомобил банкнота от 10 лева. Казал му: „Недей да пишеш нищо. Ето ви да се почерпите“.

За случилото се бил уведомен дежурен и на място пристигнала следствено-оперативна група. Било е образувано досъдебно производство за опит за даване на подкуп. Водачът е бил привлечен в качеството на обвиняем.

Предстои делото да продължи в съда.