Политика

Биткойнът с нов връх – 50 585 долараБиткойнът продължава със силното си възходящо движение, като по време на търговията във вторник успя да преодолее и нивото от 50 000 долара, поскъпвайки с близо 5% към нов рекорден връх около 50 585 долара, предаде БНР.

Последва известно ценово отстъпление обратно под нивото от 50 000 долара.Поскъпването на биткойна през последните седмици и месеци идва на фона на все по-явните индикации, че водещата криптовалута започва да печели признание сред инвеститорите от т.нар. „мейнстрийм“.

От началото на 2021 г. досега биткойнът поскъпна с около 72%, като най-сериозното възходящо движение дойде, след като производителят на електрически автомобили „Тесла“ (Tesla) на Илон Мъск заяви, че през януари е закупил биткойни за 1,5 млрд. долара и че в скоро време може да позволи заплащане на произвежданите от него електромобили с най-популярната криптовалута.

„Тесла“ е последната от поредицата големи инвестиции, които започнаха да включват във финансовите си баланси покупките на биткойни, след като и други американски фирми и традиционните мениджъри започнаха да инвестират във водещата дигитална валута.