Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Венцислав Стефанов отново беше глобен сурово от БФС

Венцислав Стефанов отново беше глобен сурово от БФС

© LAP.BG

Президентът на „Славия“ Венцислав Стефанов е глобен с 5000 лева от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз (БФС) заради обида към рефера на мача между белите и ЦСКА Никола Попов. В събота „Славия“ загуби с 0:1, а след срещата Стефанов имаше претенции.

„Имахме своите шансове, гради, един кастриран съдия, който свиреше всичко за ЦСКА, а нищо за „Славия“, каза Стефанов след двубоя.

Това доведе до реакция от Съдийската комисия, която порица поведението на президента на „Славия“.

„Подобен тип изказвания са обидни за честта и достойнството на всеки един човек. Подобни изказвания са неприемливи и уронващи престижа на футболната игра и футболното съдийство. Трудът, който полагат футболните съдии, е достоен за уважение, а не за подигравки и унижения. Категорично заявяваме, че СК на БФС ще има нулева толерантност към подобен тип унизителни изказвания.“ И добавиха, че комисията „си запазва правото да сезира Комисията по етика и феърплей към БФС“.

Глобата е трета подобна за Стефанов за около 2 години. През 2019 г. президентът на белите получи санкция от 5000 лева заради нанесени „обиди в средствата за масова информация“, а веднъж 10 хиляди заради обиди към съдиите при прибиране в съблекалнята.

Стефанов е член на Изпълнителния комитет на БФС, но често си позволява да критикува реферите и Съдийската комисия като цяло.

След кръга в професионалния футбол солидна санкция получи и капитанът на „Пирин“ Николай Бодуров, който ще пропусне седем мача. В първия пролетен кръг той беше изгонен с червен картон в срещата с „Хебър“, като за самото изгонване е наказан за два двубоя. По доклад заради наплюване на съперник и ритане на друг играч е наказан за още пет мача.