Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

ДПС се регистрира за парламентарните избори

З апочна обратното броене. Предпоследен ден за включване в предизборната надпревара.

До момента 22 партии и коалиции са подали документи в Централната избирателна комисия. 

Управляващите от ГЕРБ, обаче, които традиционно винаги са били първи в ЦИК, все още не са подали документи. Вотът за нов парламент е на 4 април.

Тази сутрин документите си в Централната избирателна комисия (ЦИК) подадоха от Движението за права и свободи (ДПС).


„Много важни избори за България. Според нас едни от най-важните избори след 1989 година. Тези избори ще определят посоката за развитие на България. Доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме“, каза след регистрацията лидерът Мустафа Карадайъ.

„За да се развиваме ускорено и догонващо, има една задължителна предпоставка – да възстановим нормалността в политиката, да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата“, посочи Карадайъ.

Той отбеляза, че целите пред ДПС са да постигне един добър резултат, за да възстановим нормалността в политиката, да възстановим демокрацията.

Оценката за състоянието на демокрацията в страната и начина на правене на политика не веднъж сме я посочвали и с нашите декларации, и на нашите партийни форуми. Тази оценка към настоящия момент не е много добра, заяви Карадайъ.

ДПС има ясна програма за ускорено догонващо развитие на страната.

„Последните 5 години непрекъснато повтаряме нашите приоритети и сме призовавали всички отговорни политически сили да седнем на масата и на базата на партийните ни приоритети да определим приоритетите на страната. За съжаление това не се случи Но за наша гордост сега виждаме, че нашите приоритети са вече приоритети и на Европейския съюз. И, щем не щем, ние като част от ЕС, трябва да ги реализираме в България“, каза Карадайъ.

„Всеки един, който носи отговорността да се развива в България ускорено и догонващо и споделя, в момента мога да кажа и европейските приоритети, може да бъде потенциален партньор на ДПС“, заяви още Мустафа Карадайъ.

Искрен Веселинов: Коалиция „Обединени патриоти“ на практика не се случи

Продължава регистрацията в ЦИК на партии и коалиции за изборите

„СОВА ХАРИС“: 4 партии със сигурност влизат в парламента