Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

На живо: Гриша Ганчев е категоричен в намерението си да се оттегли от ЦСКА

Ръководството на ЦСКА дава пресконференция на стадион „Българска армия“ за бъдещето на клуба. Това се случва само часове, след като мажоритарният собственик Гриша Ганчев заяви, че заедно със съдружника му Юлиян Инджов се оттеглят.

Реакцията на Ганчев дойде късно вечерта в понеделник и съвпадна с позицията на недоволство, изразено от една от фенските организации – „Офендърс“, във връзка с подготвяната продажба на голмайстора Али Соу в Русия. До този момент такъв трансфер официално не е потвърден.

„Гриша Ганчев е категоричен в намерението си да се оттегли. Той казва, че в настоящата ситуация е в невъзможност да продължава да го издържа. Собствениците ще изчистят задълженията на ЦСКА до две седмици, а акциите ще бъдат подарени“, каза изпълнителният директор на клуба Пламен Марков.

Той уточни, че футболистите и треньорите „няма за какво да се притесняват и всичко е осигурено до края на сезона“. „За някакъв период от време няма да има проблем, да кажем до завършване на сезона клубът е осигурен“.

На въпрос за причните за решението на Ганчев, директорът отговори: „Включително и декларацията на феновете, че клубът не се развива и не е сред европейските грандове“.

„Условията е много тежка, възможностите за бизнес са много ограничени и аз мисля, че това също влияе“, коментира Марков. „Мисля, че има много положителни неща, които са направени, започнаха и трансфер на Запад“.

„Господин Ганчев води битки на много фронтове, с нашите съперници във футболен аспект, знаете и делата, които са му заведени. Бих казал, че е преляла капката на търпението му. Аз имах среща с него тази сутрин, опитвайки да променя решението му да не е окончателно, но не мисля, че мога да му повлияя“, каза още Марков.

Според изпълнителния директор на ЦСКА, ако Ганчев се оттегли клубът ще изпадне в състояниието, в което той го пое, но без задължениия.