Политика

Франция глоби Google за измама с рейтинги на хотелиИрландските и френските дъщерни дружества на Google се съгласиха да платят на Франция глоба от 1,1 милиона евро за неправилно показване на рейтинги на хотели. Това съобщиха от Главната дирекция за конкуренция, потребление и борба с укриването на данъци на френското министерство на икономиката и финансите, предава Euronews.

В изявлението се казва, че проведеното от агенцията разследване показва, че рейтингите на хотелите са измамни. Производството започна след множество жалби от собственици и управители на хотели, посочва Фокус.Одитът събра данни за 7500 хотела. Информацията на Google бе автоматично проверена спрямо официалната френска класификация на хотелите, разкривайки, че Google е заменил рейтинга Atout France със свои собствени критерии.

Ръководството отбеляза, че тази практика е причинила сериозни щети както на потребителите, така и на собствениците на тези хотели, чиято класификация е незаслужено понижена спрямо официалния рейтинг.