Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Bitcoin достигна рекордна цена от 50 000 долара

К риптовалутата Bitcoin премина рекордния праг от 50 000 долара за една виртуална монета. Това обяви официалният профил на криптовалутата в Twitter, като не се позова на конкретен източник.

Цената на Bitcoin варира малко според дадената борса. Обикновено за „официална“ цена се взима средна стойност от най-големите борси. Тази цена все още не е достигнала прага от 50 0000 долара, но е на по-малко от 400 долара от него, а през нощта беше и на по-малко от 50 долара.

Bitcoin за 140 млрд. долара е практически недостъпен

Възходът дойде след като в понеделник през деня Bitcoin записа спад от около 3000 долара. След това обаче започна бърз възход, който се дължи на навлизането на инвеститори, купуващи активите по-евтино.

Изглежда почти сигурно, че Bitcoin трайно ще се задържи с цена над 50 000 долара. Една от основните причини е големият оптимизъм в сегмента, който е подплътен и от навлизането на все по-големи играчи.

Bitcoin започна годината с нов рекорд на цената си

През последните дни много известни личности заявиха подкрепа за криптовалутата. Същевременно и големи компании обявиха, че са инвестирали в Bitcoin или започват да имат по-положителен поглед към нея. Tesla например заяви, че е купила Bitcoin за 1,5 млрд. долара и планира скоро да приема плащания чрез криптовалутата. Mastercard обяви миналата седмица, че ще по-късно тази година ще въведе поддръжка за някои криптовалути.

Всичко това се възприема като сериозна и трайна подкрепа за Bitcoin, което ще се отрази и на цената на криптовалутата. По-смелите прогнози дори предвиждат тя да достигне и прехвърли 100 000 долара до края на годината. Това не изглежда чак толкова трудно, когато се има предвид, че миналата година по това време цената на Bitcoin беше над 4 пъти по-ниска. Двоен ръст от сегашната позиция би изглеждал лесен, но Bitcoin винаги е бил трудно предвидим актив.

Цената на Bitcoin постави исторически рекорд

Bitcoin използва повече електричество от Швейцария

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram