Политика

Синът на Костинбродския отива в затвора за 8 г., бил тартор на група, замисляла убийстваИван Йосифов, който е син на известния ъндърграунд герой Йосиф Йосифов – Костинбродския, отива в затвора за 8 години. Присъдата му беше обявена от специализирания съд.

Баща му, който по традиция винаги, когато изчезне от нашето правосъдие, се укрива в Гърция, беше екстрадиран от южната ни съседка в средата на януари. Йоско Костинбродския трябва да лежи в затвора 4 г.Преди години той пак се кри там, но беше спипан в Солун.

Малкият Йосифов ръководил престъпна група, създадена с цел да върши съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години, както и за това, че като извършител, в съучастие с Петко Стоянов, извършили приготовления за убийства, съобщиха от съда.

Петко Стоянов пък беше признат за виновен за това, че в съучастие с Иван извършили приготовления за убийства, за което му беше наложено наказание 4 г. затвор при строг режим.

Борислав Йоневски и Васил Стоянов бяха осъдени на по пет години затвор, а Борислав Алексиев и Валери Владов получиха наказание от по четири години за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

Красимир Петров беше оправдан за повдигнатото му обвинение за участие в организирана престъпна група.

Стефан Гевгелийски получи наказание в размер на пет години затвор с изтърпяване при строг режим, за това, че подбуждал Иван Йосифов и Петко Стоянов към извършване на убийства, като беше оправдан за това да е участвал в организирана престъпна група.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в петнадесетдневен срок от днес пред АпСпНС.