Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Вълк избяга от зоопарка в Хасково, има ли опасност за хората

В ълк избяга от зоопарка в Хасково. Оказва се обаче, че историята с животното всъщност е доста дълга. 

То обикаляло край града от месеци и след като най-после било хванато и настанено в зоокъта, успяло отново да излезе на свобода.

Тигри от зоопарк разкъсаха човек

„Още преди три месеца се появиха сигнали от граждани на телефона на Общината, че в лесопарк „Кенана“ е било забелязано животно, което много наподобява вълк. То излизало и се приближавало близо до хората. Сигналите за три месеца са не по-малко от 60-70″, обясни Щерьо Янев, шефът на общинското предприятие, което отговаря за зоопарка, в ефира на „Здравей, България“.

Залавяното на вълка е било трудно, посочи той.

Маймуна пострада в зоопарка в София заради храна от посетители

Били са необходими доста усилия, положени в рамките на няколко дни. След като животното било настанено в зоопарка, то обаче избягало.

„След разговор със служителя, който в момента е временно отстранен, стана ясно какво се е случило. При захранването сутринта той е влязъл през вратата, животното е било дружелюбно. Служителят явно е подценил ситуацията, въпреки че има строги правила, и вълкът е успял да излезе“, добави Янев.

Напаст от „кокаинови” хипопотами след Ескобар

Четири лъва от зоопарка в Барселона са с COVID-19

Той беше категоричен, че животното е дружелюбно и не е опасно.

„Клиповете в социалните мрежи показват, че си играе с хората, с техните домашни любимци. И вчера не е проявило агресия. Очевидно е свикнало с хората“, посочи още Янев.