Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Коронавирусът в България: учениците от 5, 10 и 11 клас се връщат в училищата

„Имаме единични сигнали от граждани, че личните им лекари по-скоро отказват да ги записват и включват в някакви предварителни списъци. Те не са задължителни – това беше вид самоинициатива от наша страна“. Това обясни пред „Нова телевизия“ председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.

Миндов добави, че не познава лекар, който да отказва да направи ваксини. „Това е регламентирано в нашите задължения по договор със Здравноосигурителния фонд. Нито на правна, морална или етична база може да има някого, който да откаже да постави ваксина на този етап“, каза д-р Миндов. Той посочи, че в сряда лекарите в София са получили писмо от Столичното РЗИ, че вече е налична ваксината на AstraZeneca.

Вчера по време на посещение във Враца здравният министър Костадин Ангелов определи като недобра практика поведението на някои лични лекари, които препоръчват на своите пациенти да не се ваксинират. „За мен като лекар това е неразбираемо. Грешна е стратегията да изчакаме недоверието ни да се превърне в доверие“, каза Ангелов.