Днес

Кратки новини: Празнувалите благоевградски полицаи може да бъдат уволнени

Кратки новини: Празнувалите благоевградски полицаи може да бъдат уволнени

© Юлия Лазарова

p:first-of-type::first-letter { float: none; font-size: 17px; line-height: 1.42em; padding: 0; } ]]> Кратки новини е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

Свлачище застрашава блокове в Бобов долСвлачище застрашава жилищни блокове в квартал „Еверест“ на Бобов дол, основния довеждащ водопровод и част от сградите на затвора, съобщи пред БНР кметът Елза Величкова. Общината вече е внесла проект и искане за финансиране за укрепването на терена по фонда „Бедствия и аварии“. Свлачището е на фронт от около 100 метра и се е активизирало след дъждовете през есента и топящия се сега сняг.

Празнувалите благоевградски полицаи може да бъдат уволнени

Приключила е проверката за нарушаване на противоепидемичните мерки от служители на Областната дирекция на МВР в Благоевград, съобщи БТА. Събрани са данни за извършено тежко нарушение на служебната дисциплина от четирима държавни служители, участвали в организирано събиране в нарушение на противоепидемичните мерки в местността Попина лъка край Сандански. Започват дисциплинарни производства срещу тях, които може да завършат с уволнение.

Съдът ще решава да регистрира ли „Българско лято“ на 1 март

Върховният касационен съд насрочи за 1 март заседанието по делото, в което трябва да се произнесе дали да регистрира свързаната с бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков платформа „Българско лято“ като политическа партия, или да уважи искането на прокуратурата и да откаже регистрация. До производството се стигна, след като Софийският градски съд позволи регистрацията, но от държавното обвинение я оспориха. ВКС ще се произнесе окончателно, но заради делото „Българско лято“ не успя да се регистрира за участие в предстоящите парламентарни избори.

Нова измамна схема и повече пострадали при онлайн пазаруване

Между 50 и 80 сигнала за киберпрестъпления полувачат всеки ден служителите в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Над 1000 потребители са измамени за два месеца в онлайн платформа за пазаруване на стоки втора употреба, съобщава Би Ти Ви в репортаж по темата. Купувачи предлагат онлайн доставка и предварително плащане. Изпращат фалшив линк на продавачите към платформа, която прилича изцяло на реалната. След това искат номер на банкова карта и код за сигурност, уж за да преведат парите. Задават и въпроса колко пари има в сметката – целта е да се подсигурят, че транзакцията ще мине. В платформата за обяви от 2 месеца получават сигнали от потребители, които са станали жертва на схемата.