Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Премиерът от Димитровград: Ако трябва със самолет ще докараме ваксините

Премиерът Бойко Борисов отново е на инспекция. Заедно с него е вицепремеирът Томислав Дончев, а двамата са в „Неохим“ в Димитровград.

Дончев поясни, че по плана за възстановяване има и пари за подкрепа на бизнеса, в това число и за зелен преход. Имали все още преговори с ЕК да се разшири обхвата, като се добави и Димитровград, а не само района на Стара Загора.

Борисов поясни, че това са определящи предприятия. Напомни, че здраво са били стъпили в преговорите с „Газпром“ и напомни, че с 50 % намалили цената на природния газ, а така завода в Димитровград са върнати 17 млн лева и така са запазили всички работни места.

Сега продължават работа по Зеления пакт и да гарантират работата на завода. Напомни, че газовата връзка с Гърция се строяла и в края на годината щяла да бъде готова. „Ще може да внасяте каквато искате газ“, обърна се той към ръководството на завода.

Поясни, че се ваксинира ударно. По думите му освен Астра Зенека, щели да дойдат и ваксините Пфайзер. Водил разговори вместо с тирове, да ги докарат със самолети.