Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

"Ливърпул" се върна към победите и доближи топ 4

Смятай за колко сериозен отбор говорим, ако наистина заради контузията на един футболист, от шампион отиваш на борба за 6-то място.

И не, че влизането беше много премерено, но такива има поне по 3-4 всеки мач. Включително самият Ван Дайк има много по-брутални намеси. Просто лош късмет, понякога един обичаен сблъсък, може да доведе до ужасни последици. Но да се жалваш цяла година от една контузия, не е нормално за отбор с претенции.

И понеже влизането на „вратаря-ренде“ е придобила легендарни измерения в съзнанието на някои родни фенове на Ливърпул, да напомня, все пак, че това е националният вратар на Англия и хубав или лош, по-добър няма за момента. Да напомня също, че Пикфорд не беше наказан нито от съдията на мача, нито от видео повторенията, нито след разглеждане от съдийските наблюдатели. Причината е, че нито е действал умишлено, нито е направил нещо нередно, според правилата. Вратарят не само може, вратарят е длъжен (професията му го изисква) да спре с тялото си възможността на топката да влезе във вратата. А в малкото наказателно поле правилата допускат да действа и по-непремерено, защото пък неговото здраве е най-застрашено. Пикфорд си свърши работата, за разлика от един Де Хеа, примерно, който само този сезон има 3 или 4 гола след балетни изяви в подобни ситуации, включително за отпадането им от ШЛ. И понеже стана много дълго – за да не се продължава тази легенда, контузията на Ван Дайк е следствие на лош късмет, а не на нарушение на правилата и това е не мое мнение, а на съдиите и отговорниците им. Пикфорд можеше да бъде наказан и след мача, по запис, но такова наказание нямаше и не е коментирано дори. Иначе, за контузиите винаги е най-лесно да се нарочи един виновник, но би било голяма заблуда да се вярва, че една вратарска намеса в малкото наказателно поле, е довела до това сгромолясване на шампиона.