България

Борисов показа поредния грандиозен строеж в страната

За министър-председателя Бойко Борисов няма почивен ден. Днес той е на обиколка във Ветрино, а заедно с него е енергийният министър Теменужка Петкова. В нейно присъствие Борисов коментира обезпечеността с газ на България и разкритикува тези, които говорят каквото и да е, само за да се харесат на някого.

,,Това е за тези, които обичат да приказват за газификация, които обичат да говорят за транзитна газ… десетилетия сме се наслушали на приказките им и сега да им покажем поредния грандиозен строеж, който върви в моментаж. Това са тези т.нар. газови магистрали на газовия хъб „Балкан“, посочи Борисов.

Десетилетия след това българите ще получават транзитни такси от всеки, който иска газ в региона. Десетилетия наред газовият хъб „Балкан“ ще е фактор. Защото, като слушат хората дебатите, могат да останат с други впечатления. Даваме възможност на всички, но транзитните такси остават само за българите – поне 70 години, но като прибавим сега Чирен, ще сме 100% енергийно независими. Никой да не може да ни спира кранчето, заяви Борисов.

България става незаобиколим фактор благодарение на нашата дипломация и политическа воля, защото иначе тя щеше да бъде оставена от тези псевдо, те са си направо предатели, само за да се харесат на някого, коментира премиерът.