България

Гръцко-американски спец очаква сексуална разюзданост след пандемията

Американският лекар, социолог и преподавател в Йейл Николас Кристакис предупреди, че светът след пандемията от COVID-19 е твърде вероятно да навлезе във фаза на „сексуална разюзданост“.

По думите му в условията на пандемия, в които целият свят е изолиран, а ресторанти, кафенета и нощни клубове са затворени и няма място за забавления, хората в момента са станали по-смирени, въздържани и повече са се обърнали към семейството и религията.

След края на пандемията обаче Кристакис е убеден, че хората вече няма да са толкова религиозни и „безразсъдно“ ще тръгнат „да рестартират“ социалния си живот, посещавайки барове, ресторанти, дискотеки и спортни мероприятия.

В този смисъл, убеден е социологът, хората ще се отдадат на сексуален разврат и разхищение. В интервю за британския „Гардиън“ Кристакис припомня, че същото се е случило с хората и през 20-те години на миналия век след края на пандемията от испанския грип.

Ако проследим всички пандемии до днес, ще забележим, че има един междинен период, в който в най-пълна степен осъзнаваме психологическите, социалните и икономическите последствия от изолацията. Смятам, че това „отрезвяване“ ще продължи поне до 2023 г. Ето защо е важно да се възстановим колкото се може по-бързо от това ужасно влияние, което ни донесе COVID-19 заедно с всички възможни противоепидемични мерки, коментира още Кристакис.