Политика

Масови проверки, глоби и отнети книжки по пътищата в Бургаско 12 шофьори, седнали зад волана след употреба на наркотици, са задържани в Бургас при специализирана операция, съобщи говорителят на полицията Цветелина Рандева.

Сред тях има и жена на 24 г., хваната да шофира на метаамфетамин и амфетамин. Задържаните са на възраст от 20 до 39 години. В други два случая шофьорите отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици. Те са санкционирани с глоба от по 2000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 г.За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци.

На територията на Бургас  са констатирани 702 нарушения на скоростта. В четири случая превишената скорост е над 50 км./ч. – водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост, уточни началникът на Охранителна полиция и КАТ комисар Неделчо Рачев.

Неправоспособните водачи са четирима, а с глоба в размер на по 30 лв. са санкционирани 8 велосипедисти и 40 пешеходци.