Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Има резервации от румънци за Великден, на ход е държавата„В заведенията и хотелите в Добрич и региона са взети противоепидемични мерки, както в ковид-отделенията” – категорични са от бранша. Около 40 процента от персонала е ваксиниран – добавят оттам.

„Резервации за Великден има записани отдавна. Друг е въпросът дали те ще се случат, дали няма да има откази в последния момент, предвид пандемията и карантинните срокове в различните страни. Чакаме решение от държавата и в Европейския съюз по какъв начин ще става придвижването на хора. Сега в Румъния има карантина. Ние – по Северното черноморие, разчитаме основно на румънци и на българи. Има вероятност румънците да не пристигнат за празниците” – каза Димитър Димитров, председател на регионалната браншова организация на хотелиерите и ресторантьорите.„Още преди 20-ина дни от бранша сме изпратили до министерствата на туризма и външните работи предложения, включително и за румънските туристи. Оттам ни казват, че има напредък. Проблемът засега е, че всяка една държава решава как ще си опази населението от пандемията. В България няма да има карантитен срок, само с изисква PCR-тест или тест за антитела” – добави той. До края на месец май няма да случат реално тъй нар. зелени коридори, зелена карта или сертификат” – смята браншовикът. „Чакаме решение на румънските власти, при гърците има карантина, руснаците спряха транспортните връзки до Турция до края на май” – каза още Димитров.

Според него, обявяването на началото на туристическия сезон у нас от 1 май не е грешка, това действало мобилизиращо на бранша. „Почти 90 процента от хотелите са готови, над 20 хотела ще бъдат отворени за празниците” – обяснява Димитров, който е оптимист, че в последния момент от румънска страна може да се вземе решение за отмяна карантирата. „За българите е повече семеен празник, но определено разчитаме и на тях” – добавя той. Според него, цените за великденденските пакети за почивка са на нивото на миналата година, включват се и допълнителни услуги, оскъпяването идва от изискването за PCR-тестове, което за семейство излиза около 350 лв., което е и цената на 3-дневната почивка.