България

Съдят българин за множество телефонни измами в Гърция

Извършителят дал съгласие пред Окръжния съд във Велико Търново да бъде предаден на чуждите власти

Българин ще бъде екстрадиран в Гърция, където ще отговаря за извършени множество телефонни измами. Окръжният съд във Велико Търново разгледа казуса по дело, образувано срещу Васко В. Магистратите са изпратили съобщение до гръцките власти за даване на гаранции, че след като лицето бъде изслушано на територията на Република Гърция, ще бъде върнато в България. До настоящия момент такива уверения от южната ни съсесдка не са пристигнали.

Пред състава насъдебната инстанция Васко В. заяви, че дава съгласие доброволно да бъде предаден на властите в Република Гърция в изпълнение на Европейска заповед за арест. Съдът даде ход на съдебните прения, след което счете делото за изяснено обективно, всестранно и пълно и обяви, че ще се произнесе със съдебен акт в срок.

Делото е образувано по предложение на Окръжна прокуратура – Велико Търново въз основа на образувана преписка по постъпил сигнал от Д „МОС“, касаещ лицето. Васко В. се озова в ареста след като е бил обявен за международно издирване от гръцките власти.

На 24 март Окръжният съд във Велико Търново постанови мярка за неотклонение „Задържане под стажа“ за нашенеца.