Любопитно

Борисов: Опитват да се саморазправят с ГЕРБ

„Как си представят да им бъде предствен този план с всичките му приложения… На практика не е възможно да се изчете в парламента. Трябва да им го чета до края на юни”, коментира на брифинг днес Планът за възстановяване и устойчивост лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Планът е добър. Работено е усърдно. Ние сме го работили, уверени в това, че ще го изпълняваме. Да, има саниране, няма пари само за асфалт”, заяви Борисов.

Бойко Борисов с внуците: Играта ни върви

„Моето предложение към новото управляващо мнозинство – има такова, това е доказано във всички гласувания от последните дни… е да приеме или отхвърли плана. Ако го отхвърлят да предложат свой”.

Бойко Борисов подчерта, че ГЕРБ и СДС са получили най-много гласове от всички политически сили в 24 избирателни района на последните избори.

Премиерът в оставка заяви, че „Има такъв народ” няма да изпълни обещанието си за мажоритарни избори.

„Възнамерявам да се явя в Народното събрание, но те ме викат не за плана за възстановяване, а да правят от парламента народен съд”, заяви Борисов и добави: „Ето го планът. Ще го предоставя на вас сега. Мислите ли, че плана ги интересува. Защо да се явя, като те са ми гласували оставката? Те ме викат, аз съм гражданин вече по техния смисъл на решението”.

„Събрали се старото БСП срещу мен: Таня, Мая и Корнелия и тези, които идваха да работят за мен, когато бях кандидат за кмет. Това са новите лица. Те сега използват тази възможност, ако може да ни хулят. Те вече изборите свършиха. Те са управляващо мнозинство. От тях зависи всичко. Да седнат и да работят. За какво съм им аз. Нали беше зор да ме махнете. Напуснах депутатските места, за да не дразня. Не се кандидатирам от партията, за да не дразня. Стоя си в централата. За какво са им? Ето ви управлявайте. Те искат да правят скандал. За това е викането, не за плана”, смята Борисов.

„Те търсят друг ефект, целта им е друга. Целта трябва да е колегата Трифонов – утре след карантината да ги събере, да правят правителство. Не им се бъркам, те имат мнозинство. Ясно е, че ние ще вземем мандата, ще покажем новия облик, който виждам на кабинета и след това няма да бъде гласуван. Само след няколко дена те ще имат възможност да направят правителство”.

„Обвиняват ни, че сме закрили Националния оперативен щаб. Вече една година те не спряха да се подиграват с щаба”, каза Борисов и посочи, че е разпоредил на проф. Костадин Ангелов дейността на НОЩ да бъде възстановена, докато бъде избрано ново правителство.

По думите му в момента има Национален оперативен щаб за борба с коронавируса и „те работят всеки ден”.

Премиерът в оставка уточни, че чисто юридически той и министрите нямат право да подписват каквито и да е решения.

„Парламентът може още днес да се събере и да вземе решение… новият НОЩ от кого да се ръководи, как да се ръководи, да го има ли, да го няма ли. Спрете с нас да се занимавате. Ние сме предоставили всичко”, каза Борисов.

Той няколкократно обвини другите политически сили, че се опитват да се саморазправят „включително и физически” и да унижат ГЕРБ.

Борисов посочи, че въпреки че все още не е избран нов кабинет, парламентът в петък е гласувал оставката на стария. Така България в момента няма ефективно правителство.

Депутатите насрочиха задължително изслушване на Борисов

Според Борисов това показва лиса на правен капацитет и мислене.

Той обвини „Да, България” в колаборация с ДПС, което според него ясно се вижда от гласуването в новия парламент.

„Българите не разбраха в голямата си част от бизнеса, че има пандемия”, каза още Борисов, и подчерта, че управлението на пандемията е било „много умело”.

„Време е да управлявате. Управлявайте! Ние вече не сме ви нужни”, добави премиерът в оставка.

„Слушайки коментарите на всички нови мераклии за властта, искам да ги помоля да прочетат действащите закони в страната. Всички изказвания на политици, включително и лекари, ясно показват, че тези хора не познават законодателството в България в областта на здравеопазването и не знаят какво правят”, заяви от своя страна здравният министър в оставка Костадин Ангелов.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>