Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

На Острова препоръчаха алтернатива на AstraZeneca за хора под 40

Научният комитет, който наблюдава британската програма за ваксинация срещу коронавирус, препоръча на хората под 40 години да се предлага алтернатива на оксфордската ваксина AstraZeneca.

Съвместният комитет по ваксинация и имунизация (JCVI) заяви, че предприема „предпазлив подход“ за възрастни на 30-39 години след оценка на риска от кръвни съсиреци.

На хората под 40 години ще бъде предложена алтернатива на ваксината AstraZeneca, когато това е възможно и докато нивата на инфекция остават ниски, след препоръката на правителствените съветници, съобщи „Гардиън“.

Ходът идва, след като Съвместният комитет по ваксинация и имунизация направи преглед на скоростта и усвояването на ваксините на Covid във Великобритания и най-новите данни за много редките кръвни съсиреци след имунизация с AstraZeneca. Тъй като програмата за ваксинация върви добре, а честотата на случаите е ниска, шансовете за голям скок в хоспитализациите и смъртните случаи намаляват, което кара съветниците да вярват, че вече може да се предприеме по-предпазлив подход при 30 до 39-годишните, предлагайки Pfizer/BioNTech или NIH/Moderna, когато са налични.