Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Скандали и хаос в комисия, разследваща ГЕРБ

З аседанието на Временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години и днес започна със скандали, промяна на предварителния дневен ред и изказвания на депутати без спазване на протокола, съобщава БТА.

Народният представител от ГЕРБ-СДС Дани Каназирева поиска работата на комисията да започне с изслушване на регионалния министър Петя Аврамова, която е в парламента.

Заседанието започна направо с втора точка – изслушване на бизнесмена Светослав Илчовски, който заяви, че „ГЕРБ са рекетьори“.

Илчовски посочи, че бил поканен през май 2017г. в скъп хотел в Монако от Иван Ангелов, собственик на фирма „Градус“, като му е било поискано да бъдат съставени документи за фиктивен оборот с фирмата „Градус“. Илчовски добави, че е бил изнудван и за пари при напояването на площите, които обработва.

„Сигнали ще има, досега никой не можеше да говори, защото всичко беше контролирано от машината на ГЕРБ. Тези хора, управляващите от ГЕРБ, бъркаха в джоба на всеки човек“, каза Илчовски.

Атанасова: Готви се кражба на изборите, Нинова: Не си говорим

Има компетентни институции, нека бъде сезирана прокуратурата, но тази комисия е с подменен предмет на работа, с цел извличане на дивиденти за предстоящите парламентарни избори, каза Каназирева и попита къде ще бъде внесен докладът от това заседание на комисията. Каназирева определи изслушването на бизнесмена като политически цирк и предизборна кампания.

Няма доказателства за обвиненията изнесени от Илчовски, има само един писмен сигнал, не може без съд и прокуратура да се произнасят присъди, посочи Дани Каназирева.

Народният представител Тома Биков посочи, че към този момент документи по обвиненията на Илчовски не са получени, поне от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Мая Манолова, председател на Комисията, каза, че документи има, но те ще се разгледат на закрито заседание на Комисията.

Скандал избухна в комисията за проверка на управлението

Манолова поиска от заседанието да бъде отстранен народният представител Маноил Манев, за вземане на думата без разрешение. Тази комисия е фарс, каза Манев. Мая Манолова поиска и служителите на НСО да дойдат в залата и да въведат ред, „ако не са абдикирали от задълженията си“.


Източник:
Георги Димитров/ Vesti.bg

Запитан за автентичността на снимките, на които се вижда премиерът Борисов, нощно шкафче с пачки евро, кюлчета злато и пистолет, Илчовски каза, че „няма представа дали са били внесени или са били там. Един човек ми каза, че бил почерпил една женица с пет хиляди лева да обслужи премиера“.

Светослав Илчовски твърди, че е бил изнудван през 2017 година за кухи обороти в порядъка на 60 – 70 милиона лева с фирма „Градус“.

От фирма „Градус“ обявиха, че ще съдят Светослав Илчовски за неверните му твърдения, които нанасят вреди на имиджа на компанията.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>