Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Ракът погуби великия футболист Георги Димитров-ДжекиЕдин от най-великите футболисти на България Георги Димитров-Джеки е загубил битката с рака. Той почина на 62 години.

Георги Димитров е роден на 14 януари 1959 г. в село Гледачево. Започва кариерата си в „Берое“, след което става легенда на ЦСКА. Един от първите българи, които играят в голямо европейско първенство, като облича заедно с Георги Славков фланелката на „Сен Етиен“. В края на кариерата си записва и един сезон в „Славия“.
Между 1978 г. и 1988 г. Димитров записва 77 мача със 7 гола за националния отбор. Участник на световното първенство в Мексико’86, където е капитан на България.С ЦСКА е 5 пъти шампион на България и 6 пъти носител на купата.
Футболист №1 на България за 1985 г. Играе в 1/2-финали за КЕШ през 1982 г. и КНК през 1989 г. 

Ракът погуби великия футболист Георги Димитров-Джеки

След края на кариерата си бе и треньор в Кюстендил, Перник и Дупница.

Преди малко повече от година получи диагноза рак на дебелото черво. Цялото лечение бе поето от БФС по личното нареждане на Борислав Михайлов и след това временния президент Михаил Касабов.

Бяха му направени няколко операции в България и Франция, които не помогнаха. Последните дни е изкарал в болницата в Панагюрище, която е сред най-добрите у нас, но вече ракът е имал разсейки в белия дроб и нищо не можело да се направи.