Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Радев: Очакванията към служебния кабинет са огромни

П резидентът Румен Радев посочи днес, че очакванията към служебния кабинет са огромни. Държавният глава не пожела да назове конкретни имена на човека, който ще оглави назначеното от него правителство, но отново уточни, че това ще е мъж.

„Въпрос на баланс е да се намери най-добрият екип. Служебният премиер ще е българин, мъж“, заяви Радев при поднасяне на венци пред Паметника на незнайния войн в София по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма.

Държавният глава обясни, че за да има избори на 11-и юли трябва да се изчака до 11-и май за издаване на указ за назначаването на служебно правителство.

„Ще направя всичко възможно, по най-бързия начин да имаме служебно правителство в сроковете според Конституцията“, добави той.

Румен Радев каза още, че е пред Паметника на незнайния войн с вицепрезидентът Илияна Йотова, за да отдаде почит на все още останалите живи ветерани, които и в момента продължават да показват какво означава себеотдайност, жертвоготовност и патриотизъм.

„Днес с вицепрезидента сме тук, за да отдадем почит на всички загинали българи. България има голям принос в борбата срещу нацизма“, каза държавният глава.

Относно думите на премиера в оставка Бойко Борисов от вчера, че 45-ия парламент струва милиони, Радев отговори:

„Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно събрание. Тя е в огромни размери и с нея трябва да се борим“, уточни президентът.

„Днес отбелязваме две важни събития, променили завинаги съдбата на Европа и на света“, коментира пред журналисти президентът.

Той допълни, че е излишно те да бъдат съпоставяни и да се спори кое е по-значимо, защото „историята на европейското обединение ни учи, че то е постижение на прозорливите, които го изковаха върху все още димящите погреби на континента“.

Президентът посочи, че не трябва да забравяме зверствата на нацизма и винаги трябва да помним саможертвата на онези, които „изправиха достойно глави в защита на човечеството“. И днес с вицепрезидента сме тук да отдадем почит на всички загинали българи и на живите наши ветерани, заяви държавният глава и напомни за големия принос на България в борбата срещу нацизма – около 12 000 души по фронтовете на Втората световна война.

По-късно днес държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз пред президентската институция. Преди церемонията президентът ще приеме почетния караул на Националната гвардейска част.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>