Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Туристите от Русия и Израел в Кипър се увеличават

Кипър посреща вече засилен туристически трафик от Русия и Израел, който се очаква да се увеличи и дава надежда за предстоящия летен сезон.

Постепенното отваряне за руския туристически пазар – втория най-важен за Кипър след този на Великобритания, започна от началото на май.

В момента пълни с руски и израелски туристи са 20 хотела в курортите на източния бряг на острова и 12 хотела в Пафос, на западното крайбрежие, съобщиха от местните хотелиерски организации.

От понеделник ваканционните пътувания на руските туристи към средиземноморския остров ще бъдат още по-улеснени. Тогава влиза в сила решението на правителството в Никозия да признае ваксинирането им с руската ваксина „Спутник“, въпреки че тя не е одобрена за употреба в ЕС, и да ги приема без тест и карантина.

Следващата седмица ще започнат чартърните полети от Русия до Кипър, обяви кипърският заместник-министър по туризма Саввас Пердиос. Очаква се да се увеличи и броят на полетите по редовните авиолинии между двете страни.

Към момента седмично в Кипър пристигат по около 40 въздушни рейса от Русия, а в края на месеца техният брой ще нарасне до 60.

Туроператори от Русия проявяват интерес и към стимулите, предлагани от кипърското правителство за насърчаване на организирания туризъм. Програмата е на стойност 8 млн. евро и финансовата подкрепа за всяка турагенция зависи от броя нощувки, който тя ще реализира на острова.