Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Услугата за споделени автомобили SPARK стъпи и в Пловдив

Услугата за споделени автомобили SPARK стъпи и в Пловдив

Услугата за споделени автомобили SPARK работи и в Пловдив от днес. Както и в София тя предлага краткосрочен наем на електрически автомобили през приложение за мобилен телефон. Зоните на SPARK в Пловдив покриват широкия център и основните търговски и бизнес хъбове в града.

Според изпълнителния директор на SPARK за България Стефан Спасов добавянето на модерна, удобна и отговорна към природата транспортна услуга ще подобри значително възможностите за транспорт и мобилност в Пловдив.

Потребителите могат да наемат автомобил от 15 минути до няколко дни. В приложението на телефона си те могат да виждат както зоните, в които може да се наеме и освободи автомобил, така и всички свободни за наем електромобили.

SPARK е водеща марка в сферата на споделената мобилност в Югоизточна Европа и Балтийските държави. Услугата предлага единствено електрически автомобили, което я отличава от голяма част от конкурентите й. Частната компания SPARK Technologies UAB (Литва) контролира дейността на услугата в Литва, България и Румъния. Към момента общия брой електромобили в SPARK надхвърля 1400 за трите държави, в които оперира, като над 500 от тях са в България.