Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

В супер нова форма с adidas Supernova+

В супер нова форма с adidas Supernova+

Последната година превключи физическата ни активност на бавна скорост между компютъра, хладилника и дивана. Приложения броят калории и крачки, но само разходката на кучето и модерната кето диета не помагат за влизане в добра физическа форма.

Добре е да опитаме да „сменим предавките“ с бягане, както предлага adidas със серията Change Gears. Необходимо е само да обуем маратонката Supernova+, за да се почувстваме в супер нова физическа форма и да си осигурим максимален комфорт при всяка крачка.

В супер нова форма с adidas Supernova+

Една от звездите в серията CHANGE GEARS на adidas

Една от звездите в колекцията на adidas Change Gears е моделът SUPERNOVA + – обувки, създадени да предоставят стабилност и динамика при бягане.
Работата по дизайна на моделите е подчинена на мотото „Колкото повече енергия даваш, толкова повече ще получиш.“

Технологията CONTROL RAIL обгръща цялото стъпало за максимален контрол при всяка крачка.
Моделът Supernova + разполага с междинна подметка Boost, която предоставя лекота и усещане за свобода. Горната част е създадена от мрежеста дишаща материя, която обхваща стъпалото за стабилност в предната част. TPU панелите обгръщат крака и застават в неговата форма за повече опора.

аdidas използва технологията LEP – линеен тласък, който осигурява възвръщане на енергията за динамично бягане. Моделът е снабден и с разработеното специално от adidas екологично решение Primegreen – материя, създадена от висококачествени рециклирани материали.

В супер нова форма с adidas Supernova+

За ползите от бягането

Бягането е едно от най-естествените човешки движения и никога не е късно за старт на пътечката във фитнеса или на алеята в парка, независимо от натрупани години и килограми. Достатъчно е само желание да скочите в удобни маратонки, за да подобрите здравето, самочувствието и духа си.

Тичането не просто топи мазнини и килограми. Укрепва сърцето, подобрява кръвообращението и балансира кръвното налягане. Всичките ни органи и тъкани получават повече кръв, богата на кислород и ценни хранителни вещества. Много авторитетни изследвания доказват, че рeдoвнoтo бягaнe нaмaлявa значително риcкa oт cърдeчни бoлecти. Според други тестове това е естествен начин за удължаване на живота с поне 3 години.

„Бягането подобрява имунитета, тъй като повишава червените кръвни телца и хемоглобина.“ Дишането става по-леко, тъй като се увеличава капацитетът на белите дробове. Холестеролът пада, метаболизмът се подобрява и това води до по-добра чревна перисталтика.

Бягането дарява тонус и енергия. Кардиото топи стреса, тъй като потенето елиминира натрупаните токсини, а вместо това организмът произвежда хормоните на щастието – ендорфините. Мозъкът сякаш преобръща проблемите ни във възможности. Физичecкaтa aктивнocт ocвoбoждaвa и ceрoтoнин – хормонът, кoйтo подобрява съня.

Когато тичаме, ваем не само краката, но и корема, ръцете и всички мускулни групи. Укрепваме костите и ставите, изправяме стойката. Тези, които вече имат проблеми с опорно-двигателния апарат, трябва първо да се консултират с лекар и да обърнат повече внимание на избора на маратонки, стелки и техника на бягане.

В супер нова форма с adidas Supernova+

Преди старта

Тези, които са решили да увеличат предавките на физическата си активност с бягане за първи път, е добре да започнат по-леко, за да не се контузят или преуморят, тъй като това ще доведе до обратния ефект и желанието може бързо да се изпари.
Задължително е първо да се направи няколко минути загрявка с упражнения за ръцете и краката, за да не се натоварят мускули и стави, а това да доведе до травми. Слушайте собствения си организъм и пулс, преди да „смените предавките“ в желанието си за по-бързо темпо и повече пробягани километри. Пийте повече вода.

Бягането е супер ефективна рецепта за подмладяване – лесна, евтина и достъпна. Необходими са само желание и чифт удобни маратонки, за да променим рутинното трасе от хладилника към парка. Тичането ще ускори скоростта ни към по-здравословен начин на живот и усещане за свобода на духа.

Моделите adidas Supernova+ са налични в магазини Sport Vision и онлайн на sportvision.bg