Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Ангел Кунчев: Притеснява ни какво ще е развитието на пандемията през есента

Големият въпрос е какво ще се случи с развитието на пандемията наесен и това е нещото, което ни притеснява“. Това коментира тази сутрин пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Аз съм оптимист по отношение на лятото, вероятно в следващите 2-3 месеца ситуацията ще бъде добра, освен ако не възникне някой съвсем нов вариант или щам на ковид-19, който да има различни качества, но през лятото това е малко вероятно“, каза още Кунчев. Според него ваксинирането върви добре, на ден се имунизират между 20 хил. и 25 хил. души, но това не е достатъчно, за да са спокойни здравните власти за есента.

Той коментира и оповестеното вече намерение на здравните власти да премахнат изискването за носенето на маски за някои закрити обществени места. „Там, където има струпване на много хора, няма как да отпадне това изискване. Много внимателни сме в преценката и затова и в момента не мога да кажа точните правила, защото заповедта още не е излязла и продължават споровете, включително и между нас, кое как трябва да бъде“, обясни Кунчев. Маските ще продължат да са задължители в градския транспорт и големите обекти.